Начало ММА Дуриньо не остави шанс на Уудли
0

Дуриньо не остави шанс на Уудли

Дуриньо не остави шанс на Уудли
0

Бразилският ММА боец Джилбърт „Дуриньо“ Бърнс записа победа срещу бившия шампион на UFC в полусредна категория Тайрън Уудли. Бърнс спечели битката с единодушно съдийско решение, като всички рефери край клетката решиха, че бразилецът е бил по-добрия през всички 25 минути.

„Дуриньо“ започна битката експлозивно и след минута игра прати Уудли на земята със серия крошета и ъперкъти. Майсторът на бразилското джу-джицу се качи върху опонента си и успя да наложи тежък граунд-енд-паунд. Изключително лоша аркада се отвори над лявото око на Тайрън, но въпреки това, той успя да се върне на краката си и да завърши рунда.

Доминацията на „Дуриньо“ в размените в стойка продължи и остави Уудли без отговор и през втората част. Опитите на американецът да пласира силното му дясно кроше рядко бяха успешни. Дуриньо записа още едно събаряне през втората част, което му даде още повече самочувствие през останалите минути от битката. Боксовите комбинации на Бърнс не бяха единствената част от играта му, която затрудни сериозно Уудли. Киковете на бразилеца също често попадаха в тялото на бившия шампион, което наруши ритъма му на игра.

Бърнс продължаваше да пресира и да държи центъра на клетката, но поуспокои темпото през последните десет минути от битката, тъй като предусещаше победата. Уудли се опита да „настъпи газта“ в края на петия рунд, но не бе дори близо до нужния за него нокаут, или събмишън.

Това бе четвърта поредна победа в тази категория за Дуриньо, който след края на двубоя заяви, че иска в следващата му битка да бъде заложена титлата при 77-килограмовите.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".