Начало ММА Две български победи в EFM Show 2 (РЕЗУЛТАТИ)

Две български победи в EFM Show 2 (РЕЗУЛТАТИ)

Две български победи в EFM Show 2 (РЕЗУЛТАТИ)
0

Две български победи и 11 интригуващи битки видяха зрителите във второто издание на EFM Show, което дебютира на българска земя. В събота вечер в столичната зала „Арена Армеец“ се проведоха осем двубой по правилата на ММА, един по бокс и два по Cage box (бокс в по-малък ринг). Имаше нокаути, имаше и оспорвани битки, които трябваше да се решат със съдийско решение.

Родните феновете на бойните спортове се зарадваха на две победи – Георги Валентинов и Владислав Кънчев.

Първи от българите на ринга се качи Вилиян Вилиянов, който се изправи срещу Крищоф Мириянчук от Полша в един непознат за страната ни правилник – Cage box. Българинът тръгна по-агресивно, но бе свален в нокдаун още в първата минута. Вилиян се хвърли безрасъдно в битката и последва втори нокдаун след комбинация от ляв прав и дясно кроше. Българинът започна да търси и клинча. Окуражаван от публиката направи серия от комбинации в края на първия рунд.

Чудесен старт за Вилиян във втората част, като той показа бързи ръце и принуди съперника си да вдигне високо гарда. Опитваше да го засече с десен ъперкът, като определено в този рунд нашето момче се представи по-добре, вкарвайки още добро дясно кроше.

Предпазливи бяха и двамата в третия рунд. Вилиян отново тръгна „вабанк“ в последните 30 секунди. Но и нямаше избор след двата нокдауна – всичко или нищо. В последните секунди мощно ляво кроше разклати българина и опонента му се възползва вкарвайки още няколко тежки удара в главата, а съдията прекрати срещата.

В битка на двама големи мъже Александър Цонев се изправи срещу украинеца Иван Слободюк. Те играха три рунда по 5 минути. Срещата започна с игра в стойка и предимно боксови комбинации. Слободюк загаше и на лоукикове. След 2:30 минути игра украинецът скъси дистанцията и успя да пласира и няколко ъперкъта, но Александър излезе от кризисната ситуация. 90 секунди преди края на частта българинът нацели брадичката на своя опонент с мощно кроше. Минута по-късно и лявото му кроше тежко попадна върху лицето на съперника.

Силно начало за Цонев във втората част, но точно тогава бе предупреден от рефера, след като вкара непозволено коляно в главата на опонента си, който бе на пода с три опорни точки. Лявото кроше на Александър продължи да работи, а той да търси активност. И му се получи – успя да разклати съперника си след здрав удар, но този път получи второ официално предупреждение за колената. Реферът даде почивка и повика кътмена, за да окаже помощ на боеца от Украйна. Окуражаван от публиката, която започна да скандира името на българина в последната минута от втория рунд, той предприе атака и свали опонента си на земята и започна да го налага. Реферът следеше отблизо, но позволи времето да изтече.

Спокойно и предпазливо започнаха и двамата в третия рунд, като се пазиха внимателно до последните 40 секунди, когато Цонев предприе атака и свали на земята съперника си, опитвайки да го задуши до мрежата, но гонгът и този път прозвуча.

Мъжката и активна игра на Цонев не бе достатъчна съдиите да му присъдят победата, най-вече заради двете отнети точки.

Здраво се хвърли и Емил Незиров, който обаче отстъпи пред Адам Солдаев от Полша с технически нокаут след тежко дясно кроше в първия рунд. Двубоят бе по правилата на ММА в категория до 68 килограма.

Снимки: LAP.BG

Всички резултати от EFM Show 2:

 1. Аркадиуш Кашзуба победи със съдийско решение Давид Вишньош (ММА, категория 77 кг)
 2. Крищоф Мириянчук от Полша победа с TKO над Вилиян Вилиянов от България (Cage box, категория 80 кг)
 3. Денис „Лошото момче“ Жатецки от Полша победи с нокаут в рунд 1 срещу Юси Халонен от Финландия (Cage box, категория 105 кг)
 4. Иван Слободюк от Украйна победи с неединодушно съдийско решение Александър Цонев от България (ММА, категория 120 кг)
 5. Адам Солдаев от Полша победи с технически нокаут в рунд 1 Емил Незиров от България (ММА, категория 68 кг)
 6. Уил Флюри от Ирландия победи с единодушно решение Оят Хаджеванд от Иран (ММА, категория 84 кг)
 7. Норман Парк от Ирландия победи с неединодушно решение Мишей Жевтучко от Полша (Бокс, категория 80 кг)
 8. Георги Валентинов от България победи с единодушно решение срещу Андерсон Куейроз от Бразилия (Супербитка, категория 77 кг)
 9. Владислав Кънчев от България победи с TKO в рунд 1 Александър Рибейро от Бразилия (ММА, категория 77 кг)
 10. Артур Совински от Полша победа с неединодушно съдийско решение срещу Антон Куйванен от Финландия (ММА, категория 70 кг – шампионски пояс)
 11. Михаил Матерла от Полша победи с единодушно решение Мойс Римбон от Франция (ММА, категория 88 кг)