Начало ММА Победа за Георги Валентинов пред родна публика

Победа за Георги Валентинов пред родна публика

Победа за Георги Валентинов пред родна публика
0

Георги Валентинов постигна 22-рата си победа на професионалната ММА сцена. Българинът победи опитния боец Андерсон Куейроз със съдийско решение в програмата на музикално-бойното шоу EFM Show 2. Boec.BG е официален медиен партньор.

Двамата се изправиха в супербитка в категория до 77 килограма и предложиха здрава битка на зрителите в столичната зала „Арена Армеец“, а Валентинов се радваше на гореща подкрепа от трибуните.

Двубоят започна с игра в стойка. От първата секунда Валентинов демонстрира огромен хъс и желание да триумфира, като ловко се измъкваше от опитите на 34-годишния бразилец да го нацели, Последните 20 секунди играта премина на земя, но гонгът не позволи да се развие нещо интересно.

Агресивният стил на Валентинов продължи и във втората част, като той опита неуспешно събаряне на противника след 50 секунди игра. След това го притисна до мрежата, а Куейроз получи предупреждение от рефера за непозволен удар в тила. 120 секунди преди края на частта Георги успя да запише тейкдаун и натисна опонента си със серия от удари. Бразилецът мъжки издържа до гонга.

Третият рунд започна с добър десен прав за бразилеца, но българинът и тук показа, че той контролира битката и е по-активният. След 2:30 минути игра последва нов тейкдаун на сметката на Валентинов, но за кратко. Родният боец започна сериозно да се изморява и сам се постави в неизгодна позиция, позволявайки на Андерсон да го притисне на земята и да направи опит за събмишън. Бразилецът опита да направи задушаване с триъгълник, но българинът издържа тежката битка в последните 60 секунди, за да триумфира накрая.

Това бе второ участие за българския боец в полската верига, като през месец април тази година отстъпи пред Игор Михалишин със събмишън.

Снимки: LAP.BG