Начало ММА Джани Вазкез: Заради този съдия можех да умра

Джани Вазкез: Заради този съдия можех да умра

Джани Вазкез: Заради този съдия можех да умра
0

Един от най-скандалните моменти в новата история на MMA – битката между Джани Вазкез и Едгар Чаирез на Fury FC 76 през март, едва не доведе до смъртта на Вазкез по време на галата, благодарение на бавната реакция от страна на главния съдия – Франк Коязо, който бе видя сигналите, че единият от двамата се предава при опита за събмишън в четвъртия рунд. Един месец по-късно потърпевшият е бесен и дори признава, че след разглеждането на видеозаписите е разбрах как животът му се крепи на косъм.

Човече, можех да загина. Това е лудост за мен, защото ме гледаше в лицето и не направи нищо. Благодарен съм на Господ, че съм тук – жив, с контузия. Не искам никой да пострада от същото. Не искам друг да попада в подобна ситуация“, каза Вазкез пред MMA Junkie.

Съдийска глупост едва не осакати боец на Fury FC (ВИДЕО)

Той все пак признава, че не таи лична омраза към Коязо. Единственото, което иска, е този съдия да бъде наказан и повече да не ръководи подобни срещи, защото е недопустимо в бойните спортове да се допускат такива грешки, които могат да костват нечии живот.

Джани разказва още как на няколко пъти е изгубил съзнание при хвата на Чаирез. Днес той не си спомня ясно как точно е протекъл мача, като следствие от задушаването.