Начало ММА И в Аризона спират да публикуват хонорарите на бойците
0

И в Аризона спират да публикуват хонорарите на бойците

И в Аризона спират да публикуват хонорарите на бойците
0

Премиите и хонорарите на бойците от Bellator и UFC ще стават все по-конфиденциални. Аризона се превърна в поредния щат в САЩ, който спира да публикува парите, заработени от участниците на галавечери на местна територия. Така приходите от организирано събитие там няма да бъдат разгласявани публично, каквато бе практиката доскоро.

Аризона бе едно от малкото места, останали с открит достъп до подобна информация. Организациите обаче са успели да се преборят това да се промени, по модела на Невада и Флорида. По всяка вероятност причината за нежеланието за разкриване на сумите, е в напрежението, което поражда това у обществеността.

В последните години от UFC биват подложени на жестоки критики заради ниските хонорари, които изплащат на бойците си. Самите участници също вече открито негодуват от премиите, които получават, а в момента този бунт се предвожда от шампиона на организацията в тежка категория Франсис Нгану.

Към днешна дата Калифорния е последният боен бастион, който все още може да си позволи официално да разкрие премиите на състезателите. Щатът остава предпочитана дестинация за провеждане на галавечери, но не е изключено скоро и там да има промяна в тази политика.