Начало Бокс Бивши световни шампиони също отказаха двубой с Хъргович

Бивши световни шампиони също отказаха двубой с Хъргович

Бивши световни шампиони също отказаха двубой с Хъргович
0

Търсенето на противник на непобедения хърватин Филип Хъргович продължава с пълна сила, след като нови две имена отказаха да премерят сили с балканеца.

След отрицателните отговори на Луис Ортис и Джоузеф Паркър и невъзможността на Тони Йока, сега към списъка с хора, които не искат мач с Хъргович бяха прибавени Анди Руис и Мурат Гасиев.

IBF предложи на мексиканеца и на руснака да се бият с хърватина, а победителят щеше да си спечели шампионски мач в тежка категория. Изглежда обаче, че Руис и Гасиев ще си търсят по-леки съперници и по-високи хонорари.

Снимка: БТА

Проблемът с Хъргович е, че той изглежда прекалено доминантен до този момент в профи кариерата си, а в същото време промоутърите му от Зауерланд не могат да подсигурят финансово опозицията му.

Руиз и Гасиев имаха на разположение до неделя да изпратят отговорите си, но обратна връзка с IBF така и не е осъществена. Така от ръководния фактор ще се обърнат към следващите в списъка – №12 Демзи Маккйин от Австралия и №13 Жан Жилей от Китай.

Жан Жилей

Тук шансът за положителен отговор е малко по-голям, защото и двамата са слабо познати имена и това би бил единственият им шанс да се доберат до мястото на задължителен претендент за световна титла.