Начало Бокс IBF предлага на бивши световни шампиони мач с Хъргович

IBF предлага на бивши световни шампиони мач с Хъргович

IBF предлага на бивши световни шампиони мач с Хъргович
0

Драмата с намирането на противник на непобедения хърватин Филип Хъргович продължава с пълна сила.

Бронзовият олимпийски медалист от 2016-та е на крачка от това да стане задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация при най-тежките, но за целта му трябва още една победа.

29-годишният боксьор от Загреб така и не може да си намери партньор за елиминационната битка. Преди няколко седмици IBF предложи на три сериозни имена като Луис Ортис, Джоузеф Паркър и Тони Йока да се бият с Хъргович, но първите двама отказаха, а Йока пък има договор за мач с друг боксьор.

Снимка: БТА

Така следващите имена в списъка са бившите световни шампиони Анди Руис и Мурат Гасиев. Американецът с мексикански корени не се е бил от май 2021-ва, когато надви Крис Ареола.

Гасиев, който е бивш номер 1 в полутежката категория, има два мача за последните две години и едва ли ще има по-голям шанс да се добере до мач за титлата от този поради неактивността си и липсата на името му сред топ имената в ранглистите.

Руиз и Гасиев имат краен срок до събота да откажат или да приемат мач с Хъргович. Друг е въпросът, че следващият претендент номер 1 няма да получи шанс за титлата поне до 2023-та.