Начало ММА Джон Джоунс няма да се пенсионира след Стипе Миочич само при едно условие

Джон Джоунс няма да се пенсионира след Стипе Миочич само при едно условие

Джон Джоунс няма да се пенсионира след Стипе Миочич само при едно условие
0

Джон Джоунс планира да се бие един последен път през ноември, за да се опита да победи най-великия боец на всички времена в тежка категория – Стипе Миочич, по думите му. Има обаче една-единствена причина, за да се задържи още в MMA и тя е среща с Франсис Нгану.

Сега целта ми е да направя още един голям мач срещу Стипе Миочич в „Медисън Скуеър Гардън“ и след това да окача ръкавиците. Мисля, че боят със Стипе ще ми дойде достатъчно. Смятам, че няма какво повече да доказвам, ако победя Стипе Миочич. В играта съм вече от дълги години за боец и вече съм старец. Тренирам от доста време, състезавам се от доста време и вече ми се натрупаха някои дребни контузии. Ще ми се да остана наоколо. Да бъда със семейството и децата си. Искам да си играя с тях и да запазя здравия си разум. Така че виждам наближаващия край и съм горд от кариерата си. Но все пак смятам, че бой с Франсис Нгану ще предложи зрелище. Убеден съм, че ще генерира и сериозни приходи, които да ме задържат още малко. Франсис е бивш шампион, изключително популярен е в Америка и по света. Би донесъл доста пари и за него бих се върнал от пенсия. Всички сега обаче говорят за Сергей Павлович. Той е голямо предизвикателство, но никой не го знае кой е. Люк Томас го каза най-добре – това е голям риск с малка печалба. С Франсис Нгану не е така. Целият свят ще говори за такъв двубой. Но към момента не виждам какво още трябва да доказвам. Само Франсис може да ме развълнува до такава степен, че да продължа“, обясни обширно „Боунс“ пред Fox Sports Australia.

Изводите са няколко – Сергей Павлович няма да получи своя шанс срещу Джон Джоунс и ще е нужно чудо, за да може Франсис Нгану да се завърне в UFC, за да се бие с наследника си за световната титла в тежка категория.