Начало ММА Джон Джоунс е готов за битка

Джон Джоунс е готов за битка

Джон Джоунс е готов за битка
0

Дейна Уайт заяви в интервю, че Джон Джоунс е напълно готов за завръщане в октагона. В момента се очаква единствено името на противника му. Най-голям шанс има това да е или Стипе Миочич, или Франсис Нгану.

Бившият шампион в лека тежка категория Джоунс не се е бил от февруари, 2020г. Тогава той победи Доминик Рейес в мач, който се явяваше 13-а защита на титлата му. След мача Джоунс обяви, че ще премине в тежка категория, защото му е трудно да се мотивира в лека тежка.

„Честно казано ми е трудно да остана мотивиран в тази дивизия.“ обясни Джоунс. „Тук никой не ме плаши, докато момчетата в тежка са стряскащи и ще ме накарат да работя здраво за тях.“

В двете години на отсъствие, няколко пъти се заговори за завръщането му срещу Миочич или Нгану, но преговорите се забавиха заради исканията на Джоунс за огромно заплащане.

Сега явно между него и UFC има единомислие и Дейна Уайт обяви дългоочакваният мач за въпрос на време. Единствената пречка в момента е операцията на коляното на Нгану, която той претърпя след последната си защита срещу Сирил Ган. Тъй като контрактът му изтича в края на 2022г., а дотогава той едва ли ще бъде готов за битка, предстоят преговори с UFC за нов договор. Ако от веригата успеят да се разберат с Нгану, вероятно ще трябва да изчакаме до началото на 2023г. за мегасблъсъка. Но при неуспешни преговори, има голям шанс да видим Джоунс срещу Стипе Миочич, който е №1 претендент за златото в категорията, oще идните месеци.

Всичко ще се изясни следващата седмица, когато Нгану и UFC ще седнат на една маса за да изяснят бъдещето на шампиона. А Джоунс изглежда повече от готов за битка.