Начало Други Шампион на WWE подписа и дебютира във федерацията на Миро (ВИДЕО)

Шампион на WWE подписа и дебютира във федерацията на Миро (ВИДЕО)

Шампион на WWE подписа и дебютира във федерацията на Миро (ВИДЕО)
0

Пореден кечист премина от Световната федерация по кеч (WWE) в най-голямата конкуренция – All Elite Wrestling (AEW). Това е Клаудио Кастаньоли, известен до момента като „Сезаро“.

Той беше част от федерацията на Винс Макмеън за период от 10 години (от 2012 до 2022). За това време Сезаро спечели американската титла (като я държеше 239 дни – от август 2012 до април 2013 година), след което стигна до цели 7 титли при двойките (с Тайсън Кид, 5 пъти с Шеймъс и с Шинсуке Накамура). В цялата си кариера Кастаньоли, който е швейцарец, има 15 титли!

Балансът му в развлекателния спорт е 2246 срещи. От тях Клаудио Кастаньоли е спечелил 1015, в 31 е приключил равен, а 1200 е загубил.

За последно, преди преминаването му в AEW, той се появи на събитие на WWE през февруари когато загуби от Хепи Корбин след двубой, продължил едвал около 4 минути.

За новата компания Клаудио Кастаньоли дебютира на мегасъбитието AEW/NJPW Forbidden Door, което се проведе пред пълните трибуни на „United Center“ в Чикаго, Илинойс през уикенда.

Тогава той направи феноменален двубой срещу Зак Сабре-младши, побеждавайки го след дуел, продължил над 18 минути.

Припомняме, че на същото събитие българската звезда Миро изпусна да спечели най-новата титла в развлекателния спорт – AEW All-Atlantic.