Начало ММА Джони Уокър поиска UFC да вземе титлата на Джон Джоунс

Джони Уокър поиска UFC да вземе титлата на Джон Джоунс

Джони Уокър поиска UFC да вземе титлата на Джон Джоунс
0

Бразилската изгряваща звезда в лека тежка категория на UFC – Джони Уокър, очевидно не е фен на шампиона Джон Джоунс. Поне извън Октагона.

Embed from Getty Images

„Боунс“, който безспорно е един от най-великолепните ММА бойци в историята, ще остане и по друга причина в нея. Американецът щеше да има далеч повече фенове, ако не бяха изцепките му звън клетката.

От доста години насам името на шампион е свързано с използване на забранени вещества, употреба на наркотици и пререкания със закона. Преди близо месец Джоунс напомни за себе си, когато бе арестуван за шофиране в нетрезво състояние и притежание на огнестрелно оръжие.

Именно тези случки са накарали Уокър да стигне до убеждението, че за всички в организацията ще бъде по-добре, ако UFC смъкне пояса от кръста на Джоунс.

Снимка: БТА

„Ако UFC му вземе титлата, други двама претенденти трябва да спорят за нея“, сподели 28-годишният бразилец.

„Това ще е добре за дивизията. Който спечели, ще защитава титлата срещу Джоунс. Не съм Господ и не съдя никой, но това е добър начин да дадеш шанс на другите бойци да бъдат шампиони.

„Ако Джон Джоунс иска да остане шампион, просто да спре да върши тъпотии и глупости и да защитава пояса“, допълни Уокър.