Начало ММА Джъстин Гейджи: Леката дивизия се превърна в посмешище

Джъстин Гейджи: Леката дивизия се превърна в посмешище

Джъстин Гейджи: Леката дивизия се превърна в посмешище
0

Бившият претендент за титлата на UFC в лека категория – Джъстин Гейджи, не е останал особено впечатлен от развитието в дивизията му през последната една година.

32-годишният американец бе последният опонент, който бившият хегемон Хабиб Нурмагомедов победи. Именно след триумфа си над Гейджи, „Орелът“ реши да окачи ръкавиците и да оваканти титлата си.

Тогава болшинството фенове и експерти подозираха, че именно Гейджи ще получи нов опит за пояса при 70-килограмовите, но вместо това Дейан Уайт и ко отредиха сблъсък между Чарлс Оливейра и Майкъл Чандлър за световната титла.

„Най-много ме ядоса фактът, че Чандлър получи мач за титлата във втория си двубой за UFC“, сподели Гейджи, който ще се бие именно с него на UFC 268.

„Бях зверски ядосан. Когато Хабиб бе шампион нашата дивизия бе най-елитна и следена, а сега се превърна в посмешище.

„Нито Чарлс Оливейра, нито Майкъл Чандлър заслужаваха мач за овакантената титла. Трябваше да сме аз и Дъстин. Но явно нещата тук се случват така“, добави Гейджи, който съвсем наскоро подписа нов договор с организацията.

„Не смятам Чарлс за истински шампион. Той все още не е бил тестван от най-добрите в нашата категория. Ще получи моето уважение, само ако се справи с Дъстин„, добави Гейджи.