Начало ММА Гейджи за битката с Конър: Вълнуващо, но не искам да се бия с някой на стероиди

Гейджи за битката с Конър: Вълнуващо, но не искам да се бия с някой на стероиди

Гейджи за битката с Конър: Вълнуващо, но не искам да се бия с някой на стероиди
0

Джъстин Гейджи постигна впечатляваща победа срещу Дъстин Порие в главното събитие на UFC 291 след прецизен хайкик в главата и невъзможност на Дъстин да продължи двубоя. Нокаутът предизвика вълна от коментари, а по време на пресконференцията Гейджи благодари на Бог за възможността да достигне до толкова високо ниво в UFC и смесените бойни изкуства изобщо.

Конър Макгрегър не пропусна да намеси името си в събитията от последните часове и обяви, че ако Гейджи иска двубой с него просто трябва да се обади. Реакцията на ирландеца в социалните мрежи подсили въпросите около неговото бъдещо завръщане, което в продължение на месеци беше заявено като сблъсък с Майкъл Чандлър. Изглежда, че Гейджи няма нищо против от двубой с Конър, но има един сериозен препъникамък за подобна битка:

„Макгрегър ми отказа 6 пъти. Обикновено трябва да загубиш, за да получиш шанс да се биеш с него. Не съм сигурен какво се случва. Обичам да се бия в големи двубои. Харесвам вълнуващите неща. Предложението му ми се струва вълнуващо, но няма да се бия с някой на стероиди. Никога не съм взимал стероиди през живота си и никога не бих го направил. Е, може би, когато се откажа бих могъл да го направя. Но не искам да се бия с някой, който лъжи. Вероятно не трябва да казвам това, ако искам този двубой, но това е истината„, заяви Джъстин на официалната пресконференция след края на UFC 291.

Заявката на Гейджи, че е готов за тежки двубои изглежда, че отговаря напълно на перспективите, които се очертават пред него в близко бъдеще. Ако евентуалният двубой с Макгрегър пропадне, то е твърде вероятно американецът да се изправи срещу настоящия шампион Ислам Махачев (24-1 MMA, 13-1 UFC) или актуалния претендент за титлата Чарлз Оливейра (34-9 MMA, 22-9 UFC). Махачев и Оливейра ще се изправят един срещу друг по време на UFC 294 през октомври и изходът от срещата вероятно ще определи кой от двамата ще застане срещу Джъстин в октагона. На този етап Гейджи оставя мачмейкинга в ръцете на UFC и не отдава толкова внимание на въпроса.

„Ще видим, човече. UFC са тези, които решават и се обаждат. Ще видим какво ще се случи. Нямам идея„, коментира лаконично той бъдещето си.

Във възможностите за следващ опонент на Джъстин се спрягаше и моментален реванш с Порие, тъй като до този момент двамата си размениха по една победа с нокаут. Дали такава трилогия ще бъде осъществена обаче, до голяма степен зависи и от Дъстин.

„В клетката казах на Порие да се споразумеем да не се бием никога повече, освен ако той не иска. Тогава ще се съглася. В момента сме едно на едно. Никога не бих му отказал тази възможност, защото той никога не ми отказа битка. Не искам обаче това да бъде следващият ми двубой“, обясни Гейджи.

След днешната победа Джъстин Гейджи постигна изключителен резултат. 34-годишният боец успя да спечели 12-ти паричен бонус за представяне в октагона. Любопитното е, че той има 12 двубоя под шапката на UFC, което означава, че организацията е оценила с допълнителен хонорар всяко едно негово появяване, без значение дали е спечелил мача или не.