Начало ММА Имате проблеми със съня? Пуснете си мач на Адесаня

Имате проблеми със съня? Пуснете си мач на Адесаня

Имате проблеми със съня? Пуснете си мач на Адесаня
0

Коментар на редактора Красиан Митев

Изглежда Израел Адесаня не се трогва особено от факта, че феновете го освиркват още от първия рунд на шампионските му мачове. Носителят на пояса на UFC в средна категория продължава да залага на стратегията си с точкуване и „надиграване“ с всяка следваща защита.

Битката с Джаред Каноние не беше първата, в която прозявките по трибуните и пред екраните бяха повече от ръкоплясканията. Преди да влезе в октагона нигериецът прави страхотно шоу, което обаче свършва с началото на боя.

„Излиза като Гробаря, а самият той е мъртвец в битките и ни кара да заспим“, негодува Джон Джоунс, който е един от многото критици на Изи.

Като изключим няколко по-впечатляващи победи, които са рядкост при него, в останалите си срещи шампионът се стреми да печели рундовете и да държи дистанция с изпъната напред ръка. Цяло чудо е как Дейна Уайт търпи това. Босът на най-голямата ММА верига не понася такъв стил и винаги е награждавал атрактивните състезатели, дори когато губят.

Не е изненада, че Дейна иска час по-скоро да изправи Алекс Перейра срещу Израел Адесаня. Средна категория е в застой и към момента никой друг не може да окаже съпротива на кривия стил на Изи. Надеждите на всички фенове са, че двамата бивши съперници в кикбокса ще направят зрелище, защото Перейра е способен да извади нигериеца от зоната му на комфорт.

При загуба обаче не остават много варианти за бърз наследник на скучния шампион. Евентуално срещу него може да бъде пуснат Хамзат Чимаев, който обаче показа слабости срещу Жилберт Бърнс и за момента Уайт не прибързва да му дава нов мач.

Напълно реален изглежда и вариант, който би извадил Дейна Уайт извън кожата му. Всички очакваха с огромен интерес битките на Изи с Андерсон Силва и Йел Ромеро, но и двете се оказаха огромни разочарования и са сред най-слабите основни събития в историята. Ако Адесаня подходи по подобен начин с Перейра, то интересът към средна категория съвсем ще се срине. Тогава дори и движенията му от анимета няма да помогнат за висок рейтинг.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.