Начало ММА Ислам Махачев съсипа Оливейра и се окичи със златото на Хабиб

Ислам Махачев съсипа Оливейра и се окичи със златото на Хабиб

Ислам Махачев съсипа Оливейра и се окичи със златото на Хабиб
0

Ислам Махачев спечели вакантната титла на UFC в лека категория. Дагестанецът победи Чарлс Оливейра със събмишън (триъгълник) във втория рунд от главното събитие на UFC 280. Дългоочакваната битка се проведе на галавечер в Обединените арабски емирства.

Оливейра тръгна силно, но бързо се превърна в поредната жертва на Ислам. Бразилецът не успя да защити честта на BJJ, след като беше тотално обезличен в партер от представителя на бойно самбо. Преди тази среща се намираше в убийствена серия от 11 поредни победи, но пък и Махачев се радваше на 10 последователни успеха на сметката си.

Махачев имаше контрол в повече от половината първи рунд и със страхотен граунд енд паунд успя да нанесе много щети по бившия шампион. На свой ред Оливейра отвърна с брутален лакът, но все пак работата му на земя не беше достатъчна.

Във втория рунд статуквото в откагона се запази и отново Махачев печелеше размените в страйкинг, както и тези в партер. След силно кроше той прати Оливейра в нокдаун и веднага скочи да го довърши със задушаваща техника. Така принуди съперникът си да потупа, с което взриви всички дагестански фенове в залата. Веднага на гърба му скочи неговият треньор и дългогодишен съотборник Хабиб Нурмагомедов.

Орела през цялото време беше убеден, че именно Ислам Махачев ще го наследи като шампион в лека категория. Хабиб качи на рамото си новия носител на пояса и двамата направиха почетна обиколка, с което събраха допълнително овациите на публиката.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.