Начало ММА Треньорът на Адесаня скочи на UFC заради Ник Диаз
0

Треньорът на Адесаня скочи на UFC заради Ник Диаз

Треньорът на Адесаня скочи на UFC заради Ник Диаз
0

Треньорът на световния шампион на UFC в средна категория Израел Адесаня – Юджийн Бареман разкритикува остро ръководството на организацията. Причината за това е провеждането на битката между Ник Диаз и Роби Лоулър. Според него, тя не е трябвало да се състои заради липсата на достатъчно време за подготовка.

Ник се завърна в октагона след близо 7 години пауза, като загуби с технически нокаут в третия рунд. Той не успя да издържи на изключително високото темпо, което двамата с Лоулър наложиха. Биткаджиите си размениха много тежки попадения, а Лоулър доминираше, като вкара доста удари в тялото на Диаз.

По думите на треньора на Ник – Джейк Шийлдс, той е имал само 6 седмици, за да се върне в октагона. „Искаше да отложи за по-късна дата и да е напълно готов, но го принудиха да се бие. Хората се вълнуват повече от парите, а не от здравето му”, каза той след загубата.

Именно по този повод и Бареман взе отношение по темата.Разочарован съм от UFC. Не проумявам как е възможно човек, който над 6 години не се е бил, да има 6 седмици за подготовка. Това е лудост. Не може да причинявате това на хората”, коментира специалистът.

Треньорът на Адесаня допълва: „Колкото и добър да е, което той ни показа, не трябваше изобщо да влиза в клетката. Знам, че Ник приковава вниманието, но да го хвърлиш така срещу човек като Роби, който редовно се бие, не е правилно”.