Начало ММА Измамник се представи за Олейник и измъкна пари от бизнесмен
0

Измамник се представи за Олейник и измъкна пари от бизнесмен

Измамник се представи за Олейник и измъкна пари от бизнесмен
0

Измамник, който е в затвора, се представи за ММА боеца в тежка категория от UFC Алексей Олейник и успя да измъкне 50 000 рубли от директора на московския цирк Едгар Запашний. Мошеникът направил профил в Инстаграм с името на Олейник и писал на бизнесмена, който е приятел с боеца.

Казал му, че има нужда спешно от сумата и ще му ги върне бързо. Запашний не се замислил дори, че Олейник му пише от друг профил и дава чужда сметка и веднага пратил парите. Малко по-късно писал на истинския профил на Олейкин, за да пита дали парите са му свършили работа. Боецът недоумявал за какво му говори неговия приятел.

Запашний разбрал, че става дума за измама, а малко по-късно получил съобщение от измамника: „Извинявайте. Нуждаехме се спешно от парите за храна и цигари. В затвора съм, но скоро ще ги върна. Съжалявам много“.

„Някой поставил моя снимка на профила си. Свързах се с него и му казах да върне парите. Дадох му сметка, по която да ги преведе.

Сигурен съм, че той повече няма да прави това. Ако днес сте направили нещо подобно, то утре ще загубите два пъти повече. Ако имате поне малко мозък, няма да го правите вече. И ако не, тогава животът ще продължи да ви наказва“, каза за случката Олейник.