Начало ММА Изненада! Ти Джей Дилашоу освободи титлата си от UFC

Изненада! Ти Джей Дилашоу освободи титлата си от UFC

Изненада! Ти Джей Дилашоу освободи титлата си от UFC
0

Шампионът на UFC в категория петел – Ти Джей Дилашоу, освободи титлата си. Новината сам той обяви чрез своя профил в Инстаграм. Причината за това решение е положителна допинг проба.

В кръвта му е било открито забранено вещество, като пробата е взета от Американската антидопингова комисия през месец януари тази година за мача му срещу Хенри Сехудо в категория муха. Дилашоу тогава загуби с нокаут в 32 секунда на първия рунд. Срещата между двамата бе главно събитие на UFC Fight night в Бруклин и за първи път бе излъчвано по ESPN.

Източници на ESPN твърдят, че наказанието, което ще бъде наложено на 33-годишния боец от Калифорния, е спиране на състезателните права за една година (със задна дата от 19-ти януари).

„Не мога да ви опиша колко съм разочарован в този момент – написа до своите фенове Ти Джей. – Моля ви, повярвайте ми, че работя с моя екип, за да открием какво се е случило и как да разрешим тази ситуация възможно най-бързо. Заради справедливостта и уважението към другите от дивизията, информирах UFC, че освобождавам титлата, докато се изясни този случай. Искам да благодаря на всички ви за съветите и подкрепата.“

Дилашоу има син колан по бразилско джу джицу и черен колан по Банг муай тай, даден му лично от Дуейн Людуиг. Дилашоу е най-добрият му състезател. Освен миналото му, което е свързано тясно с борбата, той обича да тренира здраво и бокс.