Начало ММА Как академията на Грейси едва не отказа Сейнт Пиер от ММА
0

Как академията на Грейси едва не отказа Сейнт Пиер от ММА

Как академията на Грейси едва не отказа Сейнт Пиер от ММА
0

Легендата на смесените бойни изкуства Джордж Сейнт Пиер е бил на косъм да сложи край на обещаващата си кариера още преди тя да е започнала.

Канадецът се върна в началото на пътя си като ММА боец и си припомни посещение в академията на Рензо Грейси като 16-годишен младеж. Сейнт Пиер е бил изправен срещу Шон Уилямс в граплинг схватка, която още помни.

Шон ме принуди да се предам пет пъти в рамките на пет минути. Помня, че правеше едно движение, наречено „гогоплата“. По това време изобщо нямах представа какво е това. Знаех само, че ме души и трябва да се предам, иначе ще припадна. За пръв път в живота ми човек, който тежи 4-5 кг по-малко от мен, ми сритва задника така. Направо онемях. Не разбирах какво се случва. Опитах да използвам силата и ръстовото си предимство. Но не проработи. Шон буквално си играеше с мен. След тренировката си казах: „Няма начин да стана толкова добър. Този е невероятен“. Тогава ми изглеждаше невъзможно и се замислих да се откажа. Имах време за размисъл, пътят беше 7 часа с кола. Но си казах: „Майната му. Ще се върна, ще си скъсам задника от тренировки и ще науча ново умение“. Извадиха ме от зоната ми на комфорт и си казах, че трябва да потисна егото си, да науча нови неща, да тренирам с най-добрите и жертвам каквото е нужно“, припомни си Сейнт Пиер пред MMA TRUFAN.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.