Начало ММА Камару Усман организира първа ММА гала в Нигерия (СНИМКА+ВИДЕО)

Камару Усман организира първа ММА гала в Нигерия (СНИМКА+ВИДЕО)

Камару Усман организира първа ММА гала в Нигерия (СНИМКА+ВИДЕО)
0

Камару Усман, който е шампион на UFC в полусредна категория, е един от главните организатори на първата бойна ММА гала в своята родина Нигерия.

Африканската държава, която има население от над 200 милиона души, ще стане свидетел на първото по рода си събитие в смесените бойни изкуства.

То ще се състои този петък – 7 януари и ще бъде предавано по един от големите телевизионни канали в страната. Събитието е наречено „Face off: Fight Night 1“ и чрез него Усман възнамерява да положи основите за растеж на MMA в региона.

„Нигерийският кошмар“ разкри, че се е срещнал с партньорите си, за да финализира събитието и да обмисли бъдещи проекти, подобни на този в Нигерия.

Междувременно Усман създаде и канал в YouTube, наречен „Anatomy of a Fighter’s „Motherland Diaries““ („Анатомията на един боец – Дневници на родината“). Чрез него носителят на приза „Най-добър ММА боец“ на 13-те годишни световни ММА награди за 2021 година сподели, че иска да върне нещо на обществото и спорта, които са му дали толкова много в живота.