Начало ММА Марк Хънт задължен да изплати солидна сума на UFC
0

Марк Хънт задължен да изплати солидна сума на UFC

Марк Хънт задължен да изплати солидна сума на UFC
0

Бившият претендент за титла на UFC в „тежка“ категория Марк Хънт трябва да плати на UFC над 375 000 щатски долара. Това реши окръжния съд на щата Невада според www.bjpenn.com. Хънт трябва да възстанови сумите за хонорари за адвокати и разходи по делото срещу UFC, което бе заведено след битката му с Брок Леснар на UFC 200.

К-1 легендата твърди, че UFC го поставили в клетката с боец, за когото са знаели, че използва стероиди. Първоначално съдебното дело беше прекратено през 2019 г., но през 2021 година битката бе възобновена.

Съдът във Вегас решил, че на ответниците се присъждат 388 235,22 щатски долара за разноски по делото. Самоанецът не е съгласен с публикуваната информация и твърди, че не трябва да изплаща нищо на UFC. Неговата бурна реакция на новината в американската медия премина към предизвикателство към Дейна Уайт и братята Фертита, които са акционери в бойната верига. Хънт ги предизвика на пет рундов двубой.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The Super Samoan (@markhuntfighter)

„Ако аз победя, тогава плащате на всички бойци, които сте ограбили от началото на UFC. Ако вие победите, тогава спирам делото срещу вас“, е условието на Хънт.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".