Начало ММА Камару Усман се доближава до рекорд на Андерсон Силва
0

Камару Усман се доближава до рекорд на Андерсон Силва

Камару Усман се доближава до рекорд на Андерсон Силва
0

Шампионът на UFC в „полусредна“ категория може да се доближи на една победа от изравняване на рекорд на живата легенда на ММА Андерсон Силва.

Хегемонът при 77-килограмовите се изправя срещу Колби Ковингтън в пет рундов двубой, който ще оглави бойната карта UFC 268. Toва ще бъде битка реванш между двамата бивши борци. В първия сблъсък Усман надделя с технически нокаут в петия рунд. След тази битка той се справи на два пъти с Хорхе Масвидал и веднъж с Джилберт Бърнс.

Така серията му от победи в UFC „набъбна“ и стигна до числото 14. Това превърна Усман в един от двамата бойци в историята на организацията, които имат 14 поредни победи. Другият е Андерсон Силва. При победа над Колби този уикенд, Камару ще се доближи още повече до рекорда от последователни победи на Силва (16).

Към момента Усман държи рекорди в UFC за най-висока успеваемост при защита от събаряния (100%), най-дълга серия от победи в дивизията до 77 килограма, най-голяма разлика в броя на ударите в шампионски двубой (336-60 срещу Тайрън Уудли), най-много удари в тялото в един двубой (192 срещу Уудли).

След загубата от Камару, Ковингтън се завърна с победа срещу бившия носител на пояса в категорията Тайрън Уудли. Ковингтън надделя с технически нокаут в петия рунд. Биткат се изигра на 19-и септември, 2020.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".