Начало ММА Клариса Шийлдс с първа загуба при професионалистите (ВИДЕО)
0

Клариса Шийлдс с първа загуба при професионалистите (ВИДЕО)

Клариса Шийлдс с първа загуба при професионалистите (ВИДЕО)
0

Двукратната олимпийска шампионка по бокс Клариса Шийлдс допусна първа загуба в професионалната си кариера като боен атлет. По-рано днес тя отстъпи във финалния кръг на Професионалната бойна лига (PFL) с неединодушно съдийско решение пред състезателката от Мексико Абигейл Монтес. Двама от страничните съдии отсъдиха битката с 29-28 в полза на Монтес след три 15 минути игра.

Монтес (3-0) използва умело граплинг уменията си, за да извоюва победата. Въпреки, че през първата част Шийлдс не допусна играта да стигне до земята, през втория и третия рунд Монтес успя да стигне до доминантни позиции на земята, което бе достатъчно в очите на съдиите, за да и дадат победата.

Това бе едва втора професионална битка в ММА за Шийлдс. В професионалния бокс тя има три шампионски титли в три различни категории и е считана за една от най-добрите за всички времена при дамите. Нейната статистика между въжетата е 11 победи и 0 загуби.

През 2020 тя подписа договор с PFL за 3 години и в края на годината дебютира с победа с ТКО в 3-я рунд над Бритни Елкин.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".