Начало ММА Хванаха с допинг финалист в PFL
0

Хванаха с допинг финалист в PFL

Хванаха с допинг финалист в PFL
0

Финалистът в категория „перо“ във втория сезон PFL (Professional Fighters League) Даниел Пинеда се провали на тест за употреба на забранени стимуланти, направен му от Атлетическата комисия в Недава.

„В момента сме в процес на проучване какво може да е довело до положителната проба. Планираме да обжалваме щом съберем достатъчно информация“, обяви в официално съобщение мениджърът на боеца Джейсън Хаус и отказа да назове с каква субстанция точно е бил хванат клиентът му.

Говорител на PFL отказа коментар с мотива, че Атлетическата комисия на Невада работи по него. Към момента Пинеда все още не е със спрени права и мачът му с победителя в Сезон 1 Ланс Палмър остава насрочен за 31 декември в Ню Йорк. Събитието се организира под шапката на местната Атлетическа комисия, която ще има последната дума за това дали Пиндеа ще получи лиценз.

Даниел Пиндеа, ветеран от UFC и Белатор, нокаутира Мовлид Хайбулаев на1/4-финал и спечели със събмишън срещу Джереми Кенеди на 1/2-финал, докато Палмър се справи с Алешандре де Алмейда и Алекс Гилпин. Победителят в турнира ще прибере чек за 1 милион долара.

„Нямам нищо лично против Пиндеа. Врявам, че всеки има право на справедлив процес пред Комисията в невада. Желая му само най-доброто. Турнирът трябва да продължи“, коментира Али Абделазиз, който е агент на Ланс Палмър.

Самият Пинеа коментира по ироничен начин новината в Instagram. „Мамка му, хапчетата за пенис най-накрая дадоха резултат. За протокола – „стероиди“ или наркотици не са открити в системата ми“, написа той.