Начало ММА Кой е Майкъл Джордан на ММА?
0

Кой е Майкъл Джордан на ММА?

Кой е Майкъл Джордан на ММА?
0

Даниел Кормие взе отношение по една от любимите теми на феновете във всички спортове – кой е най-добър за всички времена.

Покрай истерията около документалния филм на ESPN „Последният танц“, проследяващ сезон 1997/1998 в NBA и последната – шеста, спечелена титла от Майкъл Джордан и Чикаго Булс, бившият световен шампион в тежка категория на UFC беше попитан кой е еквивалентът на Въздушния в света на смесените бойни изкуства.

„От дълго време Майкъл Джордан е безспорният най-велик баскетболист за всички времена. Не мисля, че имаме такъв в смесените бойни изкуства. Но когато се замислиш за човек, който олицетворява шампион, някой, който има уменията и е направил всичко… Струва ми се, че забравяме, че все пак Джордан е губил в плейофите. И то – много пъти, нали така? Преди 90-те, той губеше в плейофите абсолютно всяка година. Така че той не е непобеден, каза Кормие.

След всички условности, обаче, бившият шампион посочи човек от света на ММА, чиито постижения биха могли да се сравнят с тези на Въздушния в баскетбола.

„Ако трябва да посоча един човек, който винаги е правил всичко правилно, трябва да кажа Деметриъс Джонсън. Всеки път защитаваше поясите си. Винаги беше подготвен отлично. Представянето му ставаше все по-добро докато беше шампион. Без гафове, без грешки, нищо! Знаете ли, той е един от тези! Но, когато говорим за ММА, не мисля, че е само един човек. Трябва да гледаме на бойците като цяло и ще има много, които ще седят на върха на спорта за дълго време. И, повярвайте ми, аз също съм един от тях“.