Начало ММА Колби Ковингтън предизвика Дъстин Порие

Колби Ковингтън предизвика Дъстин Порие

Колби Ковингтън предизвика Дъстин Порие
0

Критики и предизвикателство отправи Колби Ковингтън към бившия съотборника си в „Американ Топ Тийм“ Дъстин Порие. Бившият претендент за титлата в полусредна категория на UFC посочи грешките на Порие от мача срещу Дан Хукър и обяви, че е готов да му даде лично урок.

Не мисля, че представянето му е впечатляващо – каза Ковингтън пред BJPenn.com. – Нека бъдем честни. Отне му 25 минути, за да победи Хукър… По принцип Хукър може да бъде повален за няколко минути. Фактът, че мачът продължил толкова дълго, говори сам за себе си.“

Ковингтън твърди, че Порие тежи повече, отколкото необходимите килограми за леката категория.

„Самият той каза, че иска да стигне до полусредна. Дъстин тежи повече от мен. Веднъж се претеглихме и той тежеше 84 килограма, а аз 82. Няма нужда да отслабвам – не се страхувам да се бия в категорията си с моето тегло, защото знам, че съм най-добрият в света.“

Ковингтън имаше желание да замести Жилберт Бърнс в мача за титлата в полусредна категория срещу Камару Усман, но UFC не предложиха такъв вариант. Сега той се надява на мач срещу Порие.

„Дъстин Порие винаги е бил в моя фокус. Той няма шанс срещу мен, това е лесен двубой. Офертата е на масата. Аз държа на думата си. А той като види медии започва да говори, че ще ме победи. Той няма да го направи, не е човек на думата. Фалшив е като своя приятел Хорхе Масвидал“, казва Ковингтън.