Начало ММА Колби Ковингтън си издейства ограничителна заповед срещу Масвидал

Колби Ковингтън си издейства ограничителна заповед срещу Масвидал

Колби Ковингтън си издейства ограничителна заповед срещу Масвидал
0

Бившият претендент за титлата в полусредна категория на UFC – Хорхе Масвидал, няма право да доближава Колби Ковингтън на по-малко от 7,6 метра.

Присъдата на съда в Маями бе произнесена в четвъртък. Масвидал и неговите адвокати пледираха невинен по обвинението за нанасяне на тежки телесни повреди на Ковингтън. Припомняме, че по-рано през април Колби бе нападнат от Масвидал пред ресторант в Маями.

Хорхе изби зъм на бившия си съотборник и спаринг партньор, нанесе му няколко удара с юмрук и е повредил часовника на Ковингтън.

37-годишният Масвидал може да бъде осъден по две обвинения. По-сериозното е нанасяне на тежки телесни повреди, като според документите в съда той е използвал смъртоносно оръжие, което е причинило „мозъчна травма“ на пострадалия Ковингтън.

Второто обвинение, за което Масвидал ще трябва да доказва че е невинен, е счупеният Ролекс на Ковингтън на стойност $15 000.

Ограничителната заповед не важи за събития на UFC, на които и двамата присъстват. Масвидал не може да доближава дома на Колби на по-малко от 150 метра. Хорхе не може да изпраща и никакви съобщения, нито да се обажда по телефона на Ковингтън.

Следващото заседание по делото е насрочено за 12-ти май. Именно тогава се очаква съдът да вземе окончателно решение и Масвидал да разбере присъдата си, която може да бъде до 15 години в затвор и/или глоба до $10 000.