Начало ММА Конър е най-добре печелещият спортист за последната година
0

Конър е най-добре печелещият спортист за последната година

Конър е най-добре печелещият спортист за последната година
0

Изминалите 12 месеца бяха едни от най-тежките в съвременната история на спорта, в глобален мащаб. Множество състезания, турнири и галавечер бяха отменени или отложени във времето. Периодът бе болезнен за сериозен брой организации, които търпяха тежки финансови загуби. И все пак – не за всички пандемията се оказа такъв бич. Един спортист се открои като магнит за печелене на пари. При това в невиждани, дори за него самия, размери.

Голямата звезда на UFC Конър Макгрегър оглави класацията на „Форбс” за спортистите, които са заработили най-много пари за изминалите 12 месеца, от 1 май 2020 година, до 1 май 2021-а. През този период „Ноториъс” участва само в един мач – допусна загуба на 24 януари от Дъстин Порие. Това обаче едва ли го е разстроило толкова, предвид че по официални данни мачът му е донесъл 22 милиона долара. Общата сума, която ирландецът е прибрал за изминалия период, е драстично по-висока – 180 милиона долара. Основната част от парите идват от продажбата на дяла, който имаше от собствената му марка уиски – „Proper No. Twelve”.

Конър МакГрегър – от нулата до мултимилионер

На 10 юли Конър ще увеличи още банковата си сметка. Той ще се изправи в трилогия срещу Порие, а индикациите са, че това ще му донесе нови над 20 милиона долара. Не случайно „Ноториъс“ на няколко пъти вече заяви, че е готов да стане основен акционер във футболните Манчестър Юнайтед или Селтик. По простата причина, че изглежда ще може да си го позволи.

На второ място зад Макгрегър застават футболните звезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Лидерът на „Барселона” е заработил 130 милиона долара за изминалите 12 месеца, като е прибрал с 10 повече от нападателя на „Ювентус”. Дак Прескот от „Далас Каубойс” е четвъртият, преминал границата от 100 милиона долара. Куотърбекът от НФЛ е достигнал до цифрата от $107.5 милиона.