Начало ММА Кормие към Порие: Допуска моята грешка срещу Миочич

Кормие към Порие: Допуска моята грешка срещу Миочич

Кормие към Порие: Допуска моята грешка срещу Миочич
0

Даниел Кормие (22:3) негодува от психологическото състояние на Дъстин Порие (30:8) преди мача му за титлата в лека категория на UFC срещу Ислам Махачев (25:1) през идния уикенд, защото по-рано „Диаманта“ сподели в интервю за CBS, че срещата може да се окаже последната в кариерата му, независимо от изхода ѝ. „Ди Си“ сам признава, че е допуснал същата грешка през 2020 г. срещу Стипе Миочич (20:4), когато сам влезе в мача с нагласата, че ще му е последен.

Не мога да го понасям. Не мога да понасям да чувам такива неща от човек, когото всички обичаме и с наслада гледаме в октагона. Една от причините е, че сам признава, че краят е близо. Аз сторих същото, но не ми харесва, когато атлетите си слагат точка в кариерата, докато са все още активни. Може и да е малко по-различно за него, но аз направих точно това в края на кариерата си“, каза Кормие в своя подкаст.

Мнозина от големите спортисти в историята винаги са признавали, че денят, в който помислят за пенсиониране, е денят, в който окончателно трябва да се откажат, защото във всяка следваща тяхна изява не виждаме максималния им капацитет. Това важи не само за смесените бойни изкуства, но и за всички останали атлетически дисциплини, където мотивацията играе ключова роля.

Порие е на 35 години и със сигурност се намира в зенита на своята кариера. Някои от най-великите обаче са се възползвали от опита си, за да направят още една крачка нагоре към Олимп. В MMA времето между 30 и 40 години е именно това, в което се събират таланта, класата и рутината, за да видим най-добрите версии на бойците.

UFC 302 ще ни предложи страхотно шоу след точно една седмица. Дали Дъстин Порие ще изпее лебедовата си песен или Ислам Махачев ни е подготвил някаква изненада, предстои да видим.