Начало ММА Кормие може да наследи Дейна Уайт за шеф на UFC
0

Кормие може да наследи Дейна Уайт за шеф на UFC

Кормие може да наследи Дейна Уайт за шеф на UFC
0

Една от най-големите фигури в историята на UFC – Даниел Кормие може да се озове в ролята на шеф на организацията. Според запознати, именно бившият световен шампион в две категории е считан за най-достоен като евентуален наследник на Дейна Уайт.

Към момента няма индикации, че настоящият президент на UFC ще се оттегли от поста. Уайт е основоположник на организацията, която доби огромни размери в глобален мащаб и в момента е №1 в ММА. Въпреки това, Дейна е силно критикуван заради отношението си към бойците и, според мнозина, по-ниското заплащане.

Актуалният претендент за световната титла в лека категория Дъстин Порие отчита, че Кормие би свършил добра работа в тази посока. В момента Ди Си е коментатор и анализатор на мачовете от галавечерите на UFC. Не е изключено обаче в близко бъдеще да получи по-голяма роля, която да го подготви за президентското кресло.

Това е място, което не всеки ще може да заеме. Смятам, че Даниел Кормие наистина би могъл да се справи. Трябва да е човек, който е бил част от бойните спортове. Не съм сигурен, че Даниел познава бизнес страната на организацията, но със сигурност ще бъде страхотно лице на компанията”, констатира Порие.

Снимка: БТА