Начало ММА Ковингтън в центъра на расистки скандал
0

Ковингтън в центъра на расистки скандал

Ковингтън в центъра на расистки скандал
0

За Колби Ковингтън не е нищо ново да предизвика гневни реакции със свой коментар, като този път успя да настрои огромна част от колегите си срещу себе си.

След победата си над Тайрън Уудли на UFC Vegas 11, “Хаоса”, известен с консервативните си политически виждания и подкрепата за Републиканската партия, нарече бившия шампион “комунист” и “Марксист”, като добави, че “той мрази Америка”. Ковингтън взе на прицел и движението Black Lives Matter, стартирало след смъртта на Джордж Флойд по време на арест, като го обяви за “пълна измама” и “майтап”, а поддръжниците му – че “подкрепят дългогодишни престъпници”.

Обиди отнесе и шампионът в полусредна категория Камару Усман, родом от Нигерия, с когото “Хаоса” има дългогодишна разправия. Тя дойде в следствие на обаждане по телефона от Доналд Тръмп към Ковингтън.

“На теб кой ти се обади? Скапаното ти малко племе ли? Димни сигнали ли ти изпратиха? Ти си пълен майтап”.

По-късно Лион Едуардс изрази възмущението си от поведението на Ковингтън и, най-вече, от липсата на реакция от страна на UFC.

“Това ме жегна най-много – от UFC не казаха нищо. Все едно да кажеш това е най-нормалното нещо, а не е така. Племе и димни сигнали и всякакви такива неща, нарича Уудли терорист заради Black Lives Matter. Тези изказвания са расистки, няма две мнения”.

“Това показва на какво ниво са медиите. Пошегувах се, че ще сваля Йоел Ромеро като кулите близнаци и всички полудяха. Дори и да го кажа на майтап, а си беше доста смешно, хората го приеха като обида. Този тип директно обиди културата ми, моят брат и много други култури, а никой не му казва нищо. Но това е просто огледало, показва какви са хората. Не ми пука. Камару Усман му счупи челюстта”, включи се в коментарите Израел Адесаня, който също е от нигерийски произход.

Колби Ковингтън беше разкритикуван и от официалния доставчик на екипировка на  UFC – Reebok.

“Ние подкрепяме UFC, но не подкрепяме Колби Ковингтън. Не сме съгласни с позицията и изказванията му и твърдо смятаме, че животите на тъмнокожите имат значение. Подкрепяме спортистите и общностите, които се борят за промяна”, се казва в съобщение.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.