Начало ММА Красивата страна на ММА

Красивата страна на ММА

Красивата страна на ММА
0

Пейдж Ванзант е една от най-популярните жени бойци в Instagram, с повече от три милиона последователи. 27-годишното момиче наскоро стартира уебсайт, който продава свои снимки и споделя полезни съвети за обучение. Въпреки сравнително младата си възраст, момичето, наречено 12-ти калибър, се бие все по-рядко – просто не се нуждае от това.

Младата Пейдж като дете е била танцьорка, което не е изненадващо, като се има предвид, че родителите й притежават танцово студио в Орегон.

В тинейджърските си години претърпява инцидент, който я подтиква да се захване със смесени бойни изкуства. Ванзант е била изнасилена на парти. От тогава тя сменя залата по танци, с тази на ММА и започва нейният път в бойните изкуства.

На 18-годишна възраст Ванзант за първи път излиза в клетката, в аматьорски дуел, който спечели. Скоро момичето се премести в професионалния ММА, където спечели три от четири битки. Пейдж загуби само от Тиша Торес.

През 2014 г. американката дебютира в промоцията на UFC и беше супер успешна: три поредни победи – с решение, с нокаут и задушаване. Уменията й бяха високо оценени дори от Дейна Уайт.

В последната си битка тя загуби от Аманда Рибас, като не издържа дори един рунд. Експертите разкритикуваха нивото на Пейдж и скоро тя напусна UFC. Скоро стана известно, че тя е подписала договор с Bare Knuckle – лига от юмручни битки.

Много фенове на момичето се притесняваха, че толкова красиво момиче ще се бие с голи юмруци, където членовете редовно получават наранявания по лицето. За щастие, Пейдж избяга от сериозни щети в първите две битки, но така и не успя да спечели.

Момичето обаче абсолютно не се обезкуражава, но загърбва спорта. От няколко години тя е щастливо омъжена за известния боец ​​на Bellator Остин Вандерфорд.