Начало ММА Легендарен боксов треньор хвали Колби Ковингтън
0

Легендарен боксов треньор хвали Колби Ковингтън

Легендарен боксов треньор хвали Колби Ковингтън
0

Членът на боксовата Зала на славата и Теди Атлас похвали Колби Ковингтън след убедителната му победа на събитието UFC 272, което се изигра в неделя (05.03) в Лас Вегас, Невада. Легендарният треньор заяви, че много хора не оценяват достатъчно страйкинг уменията на бившия претендент за титлата на UFC при 77-килограмовите.

„Ковингтън е по-завършения боец от двамата. С причина беше и фаворит на букмейкърите……той държа позицията си в стойка и дори спечели размени, с изключение на тази, когато бе разклатен. Когато Колби отне преимуществото стойка, това пречупи Хорхе“, заяви бившият помощник на първия треньор Майк Тайсън, Къс Д’Аамато, пред ESPN.

Ковингтън доминира в битката с Масвидал със силен граплинг и отлична борба. Американецът отбеляза шест събаряния и записа над шеснайсет минути контрол на земята. Въпреки това, Атлас е категоричен, че страйкингът на Колби е направил разликата в двубоя.

„Той е по-добър страйкър, отколкото предполагаме. Неговия прав удар с предната ръка е много добър и не му отдаваме достатъчно почит. Масвидал е по-висок и трябваше да контролира дистанцията, но не успя. Ковингтън използваше комбинации и беше креативен с ъперкътите си. Показа репоертоар, който не вярвах, че има. Освен това, беше брилянтно, че сменяше от прав гард в обратен гард“, допълва Атлас.

В кариерата си Атлас е бил главен наставник на шампиони като Александър Поветкин, Олександър Гвоздик, Тимъти Брадли и други. Освен като треньор, той се изявява и като боксов коментатор и анализатор.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".