Начало ММА Леон Едуардс се закани да прегази Нейт Диаз

Леон Едуардс се закани да прегази Нейт Диаз

Леон Едуардс се закани да прегази Нейт Диаз
0

Леон Едуардс ще иска да „цементира“ статуса си на следващ претендент за титлата в категория до 77 килограма на UFC с убедителна победа над Нейт Диаз. Британецът ще се изправи срещу по-малкия от братята Диаз в пет рундов двубой на събитието UFC 263 на 12-и юни в Глендейл, Аризона. 

„Трябва да го победя убедително. Само един човек е успявал да го победи с нокаут, което показва, че не е робот. И той е човек. Наистина вярвам, че и аз ще го нокаутирам. Уменията ми в стойка ще му се сторят трудни за осмисляне. На земята силата ми е прекалено голяма за него. Нямам търпение той да усети това, за което говория“, категоричен е Едуардс.

Едуардс е в поредица от събития сполетяни от лош късмет. Битката му с Уудли бе отложена заради пандемията от коронавирус. Самият той се разболя от коронавирус и се върна в октагона по-рано тази година, но двубоят му не завърши с победа –  той бръкна в окото на опонента му Белал Мухамад, което доведе до прекратяването на битката без съдийско решение.

„Представям си, че просто ще го налагам и ще спрат двубоя Знам, че е корав, но това не е достатъчно, за да ме победиш. Тренирам силно и съм се отдал напълно и сега е време да видите резултатите ми. Нямам търпение да се докажа“, допълва британеца, който има едва 3 загуби в 21 професионални двубоя.

Въпреки че Нейт Диаз е известен с издържливостта си, Едурардс смята, че пет рундовата битка ще е в негова полаза, защото ще му даде възможност да нанесе повече удари върху противника му.

„Това ще бъде петият ми двубой с пет рунда и си мисля, че това е в моя полза. Мисля си, че по-дългият двубой означава повече удари върху Диаз. Така го виждам. Трябва да покажа, че заслужавам двубой за титлата“