Начало ММА Леон Едуардс се закани да прегази Нейт Диаз

Леон Едуардс се закани да прегази Нейт Диаз

Леон Едуардс се закани да прегази Нейт Диаз
0

Леон Едуардс ще иска да „цементира“ статуса си на следващ претендент за титлата в категория до 77 килограма на UFC с убедителна победа над Нейт Диаз. Британецът ще се изправи срещу по-малкия от братята Диаз в пет рундов двубой на събитието UFC 263 на 12-и юни в Глендейл, Аризона. 

„Трябва да го победя убедително. Само един човек е успявал да го победи с нокаут, което показва, че не е робот. И той е човек. Наистина вярвам, че и аз ще го нокаутирам. Уменията ми в стойка ще му се сторят трудни за осмисляне. На земята силата ми е прекалено голяма за него. Нямам търпение той да усети това, за което говория“, категоричен е Едуардс.

Едуардс е в поредица от събития сполетяни от лош късмет. Битката му с Уудли бе отложена заради пандемията от коронавирус. Самият той се разболя от коронавирус и се върна в октагона по-рано тази година, но двубоят му не завърши с победа –  той бръкна в окото на опонента му Белал Мухамад, което доведе до прекратяването на битката без съдийско решение.

„Представям си, че просто ще го налагам и ще спрат двубоя Знам, че е корав, но това не е достатъчно, за да ме победиш. Тренирам силно и съм се отдал напълно и сега е време да видите резултатите ми. Нямам търпение да се докажа“, допълва британеца, който има едва 3 загуби в 21 професионални двубоя.

Въпреки че Нейт Диаз е известен с издържливостта си, Едурардс смята, че пет рундовата битка ще е в негова полаза, защото ще му даде възможност да нанесе повече удари върху противника му.

„Това ще бъде петият ми двубой с пет рунда и си мисля, че това е в моя полза. Мисля си, че по-дългият двубой означава повече удари върху Диаз. Така го виждам. Трябва да покажа, че заслужавам двубой за титлата“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.