Начало ММА Миочич е сигурен, че може да поправи грешките си от битката с Нгану

Миочич е сигурен, че може да поправи грешките си от битката с Нгану

Миочич е сигурен, че може да поправи грешките си от битката с Нгану
0

Бившият властелин на тежката категория в UFC Стипе Миочич е категоричен, че може да поправи грешките си от двубоя реванш с Фрнасис Нгану и да победи в евентуален трети двубой между двамата бойци.

Миочич надделя над Нгану с единодушно съдийско решение на събитието UFC 2020 през 2018, но в реванша през март, 2020 камерунецът победи с нокаут. Към момента няма насрочен трети двубой между двамата.

„Това беше неговата вечер, няма как да не го кажа. Не беше късмет. Хвана ме с удар, който не видях и това е. Поздравления за него, но ще се върна за това, което е мое. Знам какво направих грешно, но ще се върна по-сулен и по-подготвен, за да взема това, което е мое“, категоричен е един от най-успешните бойци в тежка категория на UFC.

В кариерата си Миочич има една завършена трилогия. Той победи в два от три двубоя срещу Даниел Кормие. Последната му победа в клетката е именно срещу Ди Си.

За следващата битка боецът от Кливланд планира да качи килограми, но не смята, че предимството в теглото на Нгану е било основен фактор за успеха му.

„Удари ме с добри удари и се справи добре с борбата ми. Натисна главата ми и защити краката си правилно. Чувствах се добре, но той ме нацели добре. Честно казано, не ми пука с кого ще се бия титлата. Просто искам титлата. Ако можех да избирам, ще избера битка с Нгану, за да си върна за загубата“

В 24 професионални двубоя Миочич има едва четири загуби и в три от тези случаи губи от световни шампиони. Той държи рекорда за най-много защити на пояса в тежка категория (3). Ако отново спечели пояса, той ще се изравни с Ранди Кутур по брой шампионски титли в тежка категория.