Начало ММА Лиото Мачида ще пробва да бъде свободен агент
0

Лиото Мачида ще пробва да бъде свободен агент

Лиото Мачида ще пробва да бъде свободен агент
0

Бившият шампион на UFC Лиото Мачида планира да е свободен агент след последната му битка в „Белатор“. ММА боецът, познат още като „Дракона“, разкри в подкаста “ Trocação Franca„, че планира да пробва какво е да бъдеш свободен агент на пазара през предстоящата година.

„Белатор ми предложиха да подновим договора ми, но аз отказах. Казах им, че след битката ще реша“, допълва майстора на каратето.

Мачида напусна UFC в серия от две победи. В последните си срещи в най-елитната ММА организация в света той надделя над Витор Белфорт и Ерик Андерс през 2018-а. В „Белатор“ той печели битки с Рафаел Карвальо и Чен Сонен, но губи с решение от Гегард Мусаси, Фил Дейвис и Раян Бейдър.

За последната си битка в „Белатор“ Мачида очаква да се изправи срещу 36-годишния Джон Солтър, който има осем победи в десет срещи във веригата. Бразилецът се надява битката да се изиграе през март.

„Парите са важни, но предизвикателството е по-важно замен. Ако правиш нещо само заради парите, това показва слабост. Важно е да печелиш пари, но не е от първоначално значение заради мен. Искам да продължа да се бия, защото това ме мотивира. Ако усетя, че не мога да го правя повече, ще премина в друга посока. Няма да настоявам да продължавам, ако не го чувствам“, споделя 43-годишният пионер в ММА.

Мачида е професионален ММА боец от 2003-а насам. В 37 битки той може да се похвали с победи над имена като Ранди Кутур, Дан Хендерсън, Раян Бейдър, Маурисио Руа, Рашад Еванс, Тито Ортис, Би Джей Пен и Стефан Бонар.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".