Начало ММА Майкъл Чандлър си пожела защита на пояса срещу Макгрегър

Майкъл Чандлър си пожела защита на пояса срещу Макгрегър

Майкъл Чандлър си пожела защита на пояса срещу Макгрегър
0

Бившият шампион на Белатор и настоящ претендент за титлата на UFC в лека категория – Майкъл Чандлър, крои сериозни планове за оставащите близо 8 месеца от 2021-ва.

Американецът изчетка сериозно „иконата“ на смесените бойни изкуства Конър Макгрегър и си пожела двубой с ирландеца в края на годината.

Снимка: БТА

34-годишният американец направи своя дебют за UFC в началото на годината на събитието UFC 257. Тогава „Железния“ победи Дан Хукър в главния подгряващ мач на Конър Макгрегър – Дъстин Порие 2.

Експресната победа над Хукър осигури на Чандлър мач за овакантената от Хабиб Нурмагомедов титла. Така на 15-ти май Майкъл ще се бие с Чарлз Оливейра. На 10-ти юли пък Конър отново ще се бие с Порие, като победителят от срещата най-вероятно ще получи шанс да се пробва срещу новия крал на дивизията.

„Може да говорите каквото си искате, но Конър е най-голямата ММА икона на планетата“, сподели Чандлър.

„Не просто сега, а в последните няколко години и в близкото бъдеще също. Много бих се радвал да победи Дъстин и именно срещу него да бъде първата ми защита на пояса. Ноември или декември.

„Рано или късно трябва да се бия с него, но да видим какво ще стане след като победя Оливейра. Сигурен съм, че ще стане. Просто трябва да разберем колко мача ще ни отнеме“, допълни претендентът.