Начало ММА Макгрегър пропада в ранглистата на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Макгрегър пропада в ранглистата на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Макгрегър пропада в ранглистата на UFC (КЛАСАЦИЯ)
0

Конър Макгрегър, който е бивш шампион на UFC в лека категория, пропадна в класацията на най-известната ММА верига в света. Причината е загубата от Дъстин Порие в главния сблъсък на събитието UFC 264.

Припомняме, че ирландецът падна в третия двубой между двамата, чупейки крак още в първия рунд на срещата.

От днес Макгрегър е под номер 7 в ранглистата в лека категория, което е регрес с 2 позиции спрямо предходното му класиране.

Самият Порие остава първи претендент, точно след шампиона Чарлз Оливейра.

От пропадането на Макгрегър се възползваха Тони Фъргюсън и Рафаел дос Аньос. И двамата се изкачиха с по 1 позиция и вече са съответно 5-и и 6-и.

Няма други промени в лека категория в тазседмичното обновяване на класацията.

Веднага след Порие в ранглистата е Джъстин Гейджи, а топ 3 допълва Бенийл Дариуш.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".