Начало ММА Макгрегър вярва в смисъла от трилогия с Нейт Диаз

Макгрегър вярва в смисъла от трилогия с Нейт Диаз

Макгрегър вярва в смисъла от трилогия с Нейт Диаз
0

Ирландската ММА звезда Конър Макгрегър смята, че трети мач с Нейт Диаз е необходимата развръзка на дългата мелодрама между двамата бойци. Към момента Конър се подготвя за завръщане срещу Майкъл Чандлър без уточнена дата и място за битката, а Нейт Диаз е свободен агент, който все още няма ясна посока за бъдещето на бойната си кариера.

„Готов съм отново да направя тази битка. Тази трилогия със сигурност ще се случи на някакъв етап. Трябва пак да се бием. Ние сме един на един в битките ни. Това е страхотно съперничество и беше страхотна битка. Трябва да завършим историята. Със сигурност. Нима аз съм човек, който не позволява битките да се правят и да се случват ? Когато казвам, става. Имам много битки в себе си, както и много незавършени истории“, коментира Макгрегър пред известния журналист Ариел Хелуани.

В първия бой Нейт успя да се наложи и победи със задушаваща техника. В този мач Конър не успя да напипа добре темпото си, измори се бързо, би се в несвойствена за него категория и във втория рунд след няколко добри ударни комбинации Диаз наложи позиционна доминация и завърши сблъсъка с Rear naked choke.

При втората битка Конър изглеждаше доста по-подготвен кондиционно за бой в теглова дивизия над титулярната му категория и след 5 тежки рунда и за двамата реферите прецениха, че ирландецът е заслужавал победата повече. Оттогава нито Нейт Диаз, нито Конър Макгрегър са търсели упорито организирането на трети двубой.

Договорът на Диаз с UFC изтече през есента на 2022-а година. Той получи предложения за битки с голи ръце, включително и за двубой срещу влогъра Джейк Пол, който заяви, че е готов да се бие с лошото момче от Стоктън във формат „2 в 1“ – първо боксов мач, след което битка по правилата на смесените бойни изкуства.

През миналата година Диаз също изрази готовност да се изправи срещу Макгрегър за трети път. След като американецът напусна обаче големите въпроси са кой е готов да плати и осигури на феновете подобен атрактивен двубой.

тагове: