Начало ММА Машина за победи ще дебютира в UFC

Машина за победи ще дебютира в UFC

Машина за победи ще дебютира в UFC
0

Боецът Ей Джей Флетчър ще направи своя дебют за най-известната ММА верига в света. 24-годишният американец ще спори в октагона срещу Матю Семелсбергер на събитието UFC Fight Night 203, което ще се проведе на 12 март в Лас Вегас, Невада. Двубоят ще бъде в полусредна категория.

Флетчър има баланс от 9 победи в 9 срещи. Той е спечелил цели 8 от тях преди финалния гонг (4 с нокаут и 4 след събмишън). Шест от тях е приключил още преди края на първия рунд. Младият боец стартира при професионалистите през май 2019 година, записвайки успех с технически нокаут в третия рунд над Дан Стрийт в американската FFC. Следват участия в още няколко „домашни“ ММА вериги като Fury FC, AF, iFF, Bayou FC и AKA, преди да бъде забелязан от UFC. На 31 август 2021 година Флетчър дебютира в „Претендентските серии на Дейна Уайт“, нокаутирайки в средата на първия рунд Леонардо Дамияни. Впечатляващият успех му спечелва и договор с UFC.

Матю Семелсбергер е с баланс от 9 победи и 3 загуби в ММА. Спечелил е 7 срещи преди финалния гонг (6 с нокаут и 1 след събмишън). 29-годишният боец е част от UFC от 2020 година насам като за този период побеждава Карлтън Майнъс с решение, Джейсън Уит с нокаут след едва 16 секунди. През миналата година Семелсбергер допуска първо поражение в най-известната ММА верига в света, губейки от Калин Уилямс с решение, но в края на септември се завръща на „победния път“, нокаутирайки Мартин Сано само за 15 секунди на галата UFC 266.