Начало ММА Миналото на Еди Алварес: ​​Как мафиоти почти убиха бъдещия шампион на UFC
0

Миналото на Еди Алварес: ​​Как мафиоти почти убиха бъдещия шампион на UFC

Миналото на Еди Алварес: ​​Как мафиоти почти убиха бъдещия шампион на UFC
0

Еди Алварес е известна личност в света на ММА. Името му на звездното небе на бойните изкуства обаче можеше и да не бъде. Представители на руската мафия е можело да сложат край на живота му​​преди 13 години.

Алварес започва да се боксира и да се бори от детството си, а в гимназията се занимава и с бягане и американски футбол. Но все пак основната му страст през ученическите години е борбата. Той прави големи крачки в този спорт на изцяло американско ниво. Но не продължава кариера в борбата, а вместо това се насочва към ММА и на 19-годишна възраст прави професионалния си дебют.

Алварес твърди, че е водил над 100 неофициални ММА битки, преди да започне професионална кариера, тъй като по това време не е имало аматьорски двубои. Еди започна много успешно – с 8 поредни победи, шест от които с нокаут. През 2006 г. той е забелязан от промоцията на BodogFIGHT, с която сключва доходоносен договор. Преди това Алварес получава трохи за битки, и затова трябва да ходи на работа – цяла ден набляга на физически труд, а след това да отива да тренира вечерта.

Алварес има изтощително ежедневие и е доволен от договора, според който ще му бъдат платени 30 000 долара за всяка битка. Същите пари той печели като заплата за почти една година в работата си. От този момент нататък Алварес се концентрира изцяло върху спорта.

В първата си битка на BodogFIGHT става шампион в полусредна категория, като нокаутира Аарон Райли във Ванкувър. След това отива в Коста Рика, за да победи известния Скот Хенце в битка без титла. И на 14 април 2007 г. Алварес трябва да защити титлата си в двубой срещу Ник Томпсън в „Ледения дворец“ в Санкт Петербург.

Картата на турнира е много силна – участват братята Емеляненко, Андрей Семьонов, Роман Зенцов и Амар Сулоев. Алварес не успява и е нокаутиран от противника си във втори рунд. В същото време друго популярно днес име – Чел Сонен, е част от BodogFIGHT. Той разказва интересна история за вечерта след турнира, в който Алварес губи титлата си.

Един от партньорите на BodogFIGHT е бос на руската мафия, който прави парти на яхта след битките в Санкт Петербург. Алварес също е сред гостите. По някое време въпросният мафиот удря едно от момичетата, а Еди се застъпва за нея. С уменията си бързо нокаутира руснака, но историята не свършва тук.

Бандитите отвеждат Алварес някъде в гора извън града, посочват му дупка в земята и му казват, че ще го убият и заровят в нея. Но по някаква причина в крайна сметка Алварес е пуснат да си ходи жив и здрав. Никой не знае как точно се е стигнало до освобождаването му.

Алварес провежда още една битка в BodogFIGHT, след което се появя на японските рингове, а през 2009 г. се присъединява към „Белатор“, участвайки в първото събитие от промоцията. Скоро той спечели Гран при в лека категория и стана първият по рода си шампион на „Белатор“. Губи титлата в битка срещу Майкъл Чандлър и се мести в UFC. През 2016 г. Алварес става първият човек, който печели титли в UFC и „Белатор“.

В момента той е една от основните звезди на азиатската промоция ONE.