Начало ММА Сонен разказва за боя му с Джи Ес Пи
0

Сонен разказва за боя му с Джи Ес Пи

Сонен разказва за боя му с Джи Ес Пи
0

Чел Сонен и Джордж Сейнт Пиер са двама изключителни бойци, които са доминирали в клетката на UFC дълго време, но официална среща помежду им така и не се е случила. Сонен разказва, че двамата са премерили сили, но това не се е случило в клетката, а в мазето на тренировъчна зала в Калифорния.

„Бих се с Джордж Сейнт Пиер в мазе в Калифорния през 2014 г. Той бе най-добрият боец, с когото съм се срещал. Това е дълга история, но Кени Флориан ни събра на едно място. Спомням си, че ми каза „Хей, Джорд е в града, искаш ли да тренираш с него?“. Казах „Да!“, но не знаех, че говори за Джи Ес Пи, защото никой не го нарича Джордж“, разказва бившият претендент за две титли в UFC.

Сонен сложи край на кариерата си през изминалото лято. За над 20 години на преофесионалната сцена той записва 31 победи и 17 загуби. Държи победи над имена като Вандерлей Силва, Маурисио Руа, Куинтън Джаксън, Пауло Фильо, Майкъл Биспинг. Най-голяма популярност набира покрай битките си с Андерсън Силва за пояса в средна категория на UFC. Той е „танцувал“ в клетката с бойци от тежка и полутежка категория като Джон Джоунс, Фьодор Емелианенко, Форест Грифин, Тито Ортиз, но е категоричен, че най-голямата физическа мощ, която е усещал е тази на Джордж Сейнт Пиер.

„Появих се в мазето и там беше Сейнт Пиер. След тренировката си помислих „Този мъж е специален. Различен е от другите.“, защото имаше изумителна сила, но никога не съм чувал опонентите му да говорят за това. Беше невероятно силен физически, не бях усещал някой толкова силен“, призна „Американския гангстер“.

Изненадващо или не, канадската легенда в ММА прекарва по-голямата част от кариерата си в по-ниска от Сонен категория – до 77 кг. Там той дълги години доминира конкуренцията в UFC, като единствените бойци, които го побеждават са Мат Сера и Мат Хюс, но майсторът на карате киокушин побеждава и двамата в битките реванши.

През 2013 г. Джи Ес Пи слага край на кариерата си и се оттегля като боеца с най-много победи в шампионски двубои в UFC. През 2017 г. той се завърна в клетката, но в средна категория. Шампинът от Квебек отказа Майкъл Биспинг в битка за пояса със задушаваща техника и се превърна в четвъртия състезател, който печели пояси в две различни дивизии на UFC. След тази битка Сейнт Пиер овакантява титлата и окончателно слага край на кариерата си след 13 поредни победи.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.