Начало ММА Миочич: Нгану не е по-техничен от Джоунс, но удря здраво
0

Миочич: Нгану не е по-техничен от Джоунс, но удря здраво

Миочич: Нгану не е по-техничен от Джоунс, но удря здраво
0

Шампионът на UFC в тежка категория, Стипе Миочич, одобрява идеята за битка между Джон Джоунс и Франсис Нгану. Властелинът при най-тежките вече е кръстоствал ръкавици с камерунския нокаутьор в клетката и потвърждава, че Нгану може и да не е толкова техничен, но удря много силно.

„Това би било страхотна битка. Интерестна двойка са. Всеки, който се бие с Нгану ще има тежка вечер, защото той е експлозивен и удря супер-силно. Това изравнява силите. Може и да не е техничен колкото Джоунс, но със сигурност има сила“, заяви Миочич.

Миочич и Нгану изиграва 25 минути в клетката един срешу друг на събитието UFC 250. Боецът с хърватски хорени се размина само с няколко драскотини и подутини и спечели битката с единодушно съдийско решение. Той използва отличната си борба, за да противодейства на „Хищника“ и избягваше дългите размени в стойка.

„Джоунс може да спечели с добър игрови план, но всичко може да се случи. Носят малки ръкавици и това е тежка категория“, добави стипе.

Потенциален супер-двубой между Джоунс и Нгану в тежка категория повдигна интереса на много фенове и медии особено след като двамата размениха няколко закачки в социалните мрежи. Въпреки това, според последните изявления на Джон Джоунс такъв двубой няма да се състои и той ще защитава титлата си срещу Ян Блашковиц.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".