Начало ММА Миша Тейт влиза в октагона отново през октомври

Миша Тейт влиза в октагона отново през октомври

Миша Тейт влиза в октагона отново през октомври
0

Миша Тейт ще направи своя втори сблъсък след завръщането си в октагона през октомври. Ясна е и съперничката й. Това ще бъде Кейтлин Виейра. Двете ще се изправят една срещу друга на събитието UFC Fight Night 195, което ще се проведе на 16 октомври. Срещата ще бъде в категория „петел“.

Тейт, която е бивша шампионка на организацитя а в категория „петел“, направи феноменално завръщане на ринга, отказвайки Марион Рено в последния й сблъсък в октагона на събитието UFC on ESPN 26. Припомняме, че Миша Тейт се завърна с „гръм и трясък“ в класацията на организацията при жените в категория „петел“.

Тя е вече под номер 8 като това е първо влизане в класацията за нея от над 5 години. Точно преди толкова тя изигра последния си двубой в октагона – поражение от Ракел Пенингтън през 2016-а.

Вече майка на две деца, 34-годишната американка, известна с прякора „Кексчето”, демонстрира, че и на тези години, и след толкова време, не е забравила как да се състезава в октагона.

Общият баланс на Тейт е 19 успеха и 7 поражения в ММА като тя е спечелила 11 срещи преди финалния гонг (4 с нокаут и 7 след събмишън).

За Кейтлин Виейра това ще бъде втори сблъсък за тази година. 29-годишната бразилка до момента има само 2 загуби в своята кариера. Тя е с баланс от 11 победи и 2 неуспеха в ММА. В UFC тя има общо 4 успеха, последният от които бе срещу Кет Зингано през март 2018 година. Прави впечатление, че 6 от победите й са преди финалния гонг ( 4 след събмишън и 2 след нокаут). „Феномена“ беше много близо до титлата в категория „петел“ ( тя беше втора в ранглистата) през 2019 година. Тогава тя загуби от Ирен Алдана с нокаут в първи рунд на събитието UFC 245. В края на септември 2020 година Виейра се завърна на победния път, надделявайки над Сиaра Юбенкс, но през този февруари загуби от Яна Куницкая на UFC Fight Night 185.