Начало ММА ММА боец контузи тежко рамото си, след като нокаутира още по-тежко съперник (ВИДЕО)

ММА боец контузи тежко рамото си, след като нокаутира още по-тежко съперник (ВИДЕО)

ММА боец контузи тежко рамото си, след като нокаутира още по-тежко съперник (ВИДЕО)
0

Бразилският ММА боец Жускелиньо Пантоя имаше прекрасна вечер в родната си страна, след като постигна зрелищен нокаут в самото начало на мача си срещу Линкон Сантос. Победата обаче беше помрачена от тежка контузия на рамото, която атлетът получи в резултат на удара, който нанесе на опонента си. Не е рядкост в двубоите по смесени бойни изкуства да се наблюдава подобна ситуация – боецът решава да заложи на решаващ удар, но слабо място в тялото му поддава в резултат на неизлекувана травма, която се проявява в най-важния момент.

След двубоя Пантоя сподели, че през целия лагер преди битката е тренирал с травма в рамото и е бил принуден да тренира въпреки болката, защото другата алтернатива е била да се откаже от мача.

„Прекарах много безсънни нощи от болка. Прекарах и вирусна инфекция седмица преди боя, която ме просна на легло. Останах обаче фокусиран и отдаден, убеден, че това ще бъде резултатът“, коментира Пантоя.

Към момента бразилецът е със статистика от 5 победи и нито една загуба. На него му предстои възстановяване преди следващия му двубой.

Една от големите скрити драми на професионалните бойци са травмите, с които те тренират и се състезават. Поради високата интензивност на лагерите и подготовката им като цяло, мнозина приемат сблъсъци в ситуации, в които телата им не са готови. Медицината се опитва да реши част от казусите и в момента на боевете често пъти успява да притъпи болката. Травмите обаче се лекуват с години. Подобен случай имаше и българинът Благой Иванов – Багата при дебютния си мач в UFC срещу Джуниор дос Сантос. Багата имаше контузия, която беше достатъчно основателна, за да не приема двубоя, но след неколкократни негови откази да влезе в клетката, българинът реши да рискува за дебюта си. Въпреки физическия дискомфорт Благой издържа цели 5 рунда срещу бившия шампион на UFC, а за проблемите му се разбра чак след срещата.

тагове: