Начало ММА ММА пионерът Йордан Радев: Калоян Колев има голям потенциал (ВИДЕО)

ММА пионерът Йордан Радев: Калоян Колев има голям потенциал (ВИДЕО)

ММА пионерът Йордан Радев: Калоян Колев има голям потенциал (ВИДЕО)
0

ММА пионерът Йордан Радев (23 победи, 5 с нокаут, 5 със събмишън и 5 загуби) похвали младата надежда Калоян Колев преди битката за договор с UFC тази нощ (около 4 ч. сутринта в сряда българско време). Българинът се изправя срещу Армен Петросян в „Претендентските серии на Дейна Уайт“. Срещата е в 3 рунда, лека-тежка категория.

„Млад състезател. Не го познавам лично. Гледах няколко негови срещи – разказа Радев в интервю за youtube канала Спортната джунгла. – Добре се справи. Има забележки и има какво да се ошлайфа. Калоян е с голям потенциал. Трябва да се бие в средна категория, а не в лека-тежка, където всички са много по-ръстови и снажни.“

Радев е вторият българин в UFC след Валери Игнатов. Той поддържа редовно връзка с Благой Иванов-Багата.

„Не му провървя. Точно като на мен. Боли ме. Можеше да играе за титлата. Лошата шега беше, че за мача с Дерик Люис, Доналд Тръмп беше в залата в Ню Йорк“, добави Радев.

Какво още каза Радев за завръщането на Багата, какъв психологически съвет даде на Калоян Колев и как самият той е достигнал до най-популярната ММА организация на планетата вижте в интервюто: