Начало ММА ММА в търсене на Олимпийско признание
0

ММА в търсене на Олимпийско признание

ММА в търсене на Олимпийско признание
0

Глобалната асоциация на смесените бойни изкуства (ГАММА) формално подаде заявление в Глобалната асоциация на международните спортни федерации за придобиване на статут на наблюдение.

Придобиването му ще позволи на ГАММА да продължи подобряването на управленските си структури, правила, политики и представяне по целия свят на смесените бойни изкуства. Подаването на заявление е голяма крачка за ММА, тъй като е поредната към това да получи и признание от Международния олимпийски комитет и да стане олимпийски спорт.

„Успехът на световното първенство на ГАММА в Сингапур през ноември събра на едно място различни велики нации в празненство на бойните изкуства и нашето общество. Сега е време да направим следващата крачка напред. Чрез партньорството ни с One Championship, ние от ГАММА целим да предоставим на всички състезатели по ММА платформа за демонстриране на техните умения. ГАММА е изградена върху здравите основи на истинските ценности в бойните изкуства и вярваме, че получаването на такъв статут ще ни доближи до крайната цел – да направим нашия спорт част от Олимпийското семейство“, каза президентът на ГАММА Александер Енгелхарт.

„Като най-голямата платформа за бойни изкуства в света, One Championship е празненство за бойните спортове и дълбоко в корените й са заложени ценности като честност, човечност, чест, кураж, дисциплина и състрадание. Спортът смесени бойни изкуства е невероятно средство за демонстриране на величието на човечността“, заяви Шатри Ситьодтонг, председател на One Championship.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.