Начало ММА НА ЖИВО: Джон Джоунс – Доминик Рейес (Рунд по рунд)

НА ЖИВО: Джон Джоунс – Доминик Рейес (Рунд по рунд)

НА ЖИВО: Джон Джоунс – Доминик Рейес (Рунд по рунд)
0

Най-накрая дойде време за големия мач!

След броени минути в „Тойота Сентър“ в Хюстън, САЩ, един срещу друг ще застанат Джон Джоунс и Доминик Рейес.

Двамата оглавяват UFC 247, а залогът в срещата е титлата на „Боунс“ в лека тежка категория. Шампионът е определян от фенове и експерти за отявлен фаворит, но претендентът все още не познава вкуса на поражението в профи кариерата.

Джоунс е свикнал с голямата сцена и напрежението никога не му е действало отрицателно, докато 30-годишният Рейес излиза на голямата сцена за пръв път.

Битката ще е с продължителност 5 рунда, а вие може да следите мача рунд по рунд с нас.

Рунд 1

Агресивно начало за Рейес, който тръгна с ляв прав, но Джоунс успя да избегне удара. Шампионът търси нападение в краката на Рейес. Джоунс тръгна напред, но получи няколко много силни удара в главата, който го върнаха в защитна позиция. „Боунс“ отново се върна в центъра на Октагона, но Доминик сменя темпото на бой постоянно и нанася по-бързите и точни попадения. Два добри хай кика от страна на Джоунс за финал, а Рейес леко позабави темпото. Рунд за Рейес.

Рунд 2

Отново по-смело начало за Рейес, който сменя етажите по тялото на шампиона. Двамата се доближиха и отново опасен момент за Джоунс, който изяде няколко тежки леви и десни и бе принуден да избяга от опонента си. Отново „Боунс“ се справи с тежката ситуация и заема центъра на клетката. Рейес вкара добър десен ъперкът в главата на Джоунс, последван от размени на леви крошета. Лека-полека Джон успява да скъси дистанцията и да сменя гарда, но Рейес се справя перфектно до този момент. Джоунс продължава да е по-активен с кракта, малтретирайки водещия десен крак на Рейес.

Рунд 3

Размени на лоу кикове, Джоунс обърна гръб за момент и получи тежък хай кик право в главата. Първа забележка от страна на рефера към „Боунс“ за неправомерно ползване на пръстите. Нито един опит за тейкдаун или клинч до този момент. Джон Джоунс започва да заема по-доминатна позиция, а претендентът изглежда започва да диша все по-тежко. Първи опит за поваляне от страна на шампиона, но Рейес успя да се защити и дори да вкара силен лакът. Рейес не спира да върви по периферията на Октагона, а Джоунс търси пролука.

Рунд 4

Силен ляв лоу кик последван от десен прав и дясно кроше за Рейес. Двамата влязоха в клинч, а шампионът хвана гърба на Доминик и най-накрая доминатна позиция за Джон, но след кратка борба Доминик се изплъзна. Нов опит за тейкдаун от страна на Джоунс, отново добра дефанвизна игра на Рейес. Двамата все по-често влизат в клинч и замахват с къси крошета, които обаче не попадат в целта. Джоунс продължава да има по-активната позиция и намери съоерника с добър хай кик в главата. Рунд за Джоунс.

Рунд 5

Пореден ляв прав в главата на Джоунс за стар на шампионския рунд. Шампионът отговаря с успешен тейкдаун, но Доминик Рейес за пореден път показа чудесна защита и се оскубна от ръцете на Джоунс. „Боунс“ е по-свежият от двамата, но контриращите удари на Рейес държат Джоунс на разстояние. Спининг бек кик в тялото на Доминик, който продължава да оперира почти плътно до клетката. Джон засипва противника си с ритници, но Рейес се пази перфектно. Край на мача. Шампионът ще бъде определен след съдийско решение