Начало ММА Намалиха наказанието на Вердум, защото помагал на USADA
0

Намалиха наказанието на Вердум, защото помагал на USADA

Намалиха наказанието на Вердум, защото помагал на USADA
0

Американската анти-допингова агенция (USADA) намали наказанието на бившия шампион на UFC в тежка категория Фабрицио Вердум. USADA публикуваха съобщение в уеб сайта си, в което твърдят, че Ведрум е „помагал значително“ и периодът на замразените му спортни права ще бде намален с 10 месеца.

През април, 2018 г. Вердум даде положителна проба за епитренбол и бе наказан за 2 години. С намалянето на „присъдата“ му той ще може да се върне в клетката през април тази година, тъй като за дълъг период бе изваден от списъците на USADA, защото обяви оттеглянето си и през това време наказанието му не бе в сила.

Според правилата на USADA всеки наказан спортист, който подаде информация за уличаването на друг употребяващ забранени субтанции спортист, може да получи намаляне на санкциите, които са му наложени. Това означава, че най-вероятно човекът победил Емеляненко, Миочич и още куп други легенди в ММА, е подал информация на USADA, която уличава друг боец.

През октомври, 2019 г. в последното си изявление пред медиите отвъд Океана Вердум заяви категорично за пореден път, че е невинен и не е знаел какво точно приема. 

„Ще се върна със сигурност. На 42 съм, но умът ми е млад. Ще шокирам света. Ще се върна и ще направя четири или пет битки“, добави бразилецът.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.