Начало ММА Непобеденият Муслим Магомедов ще защитава титлата си в ACA

Непобеденият Муслим Магомедов ще защитава титлата си в ACA

Непобеденият Муслим Магомедов ще защитава титлата си в ACA
0

Муслим Магомедов ще спори в клетката срещу Григор Матевосян в шампионски сблъсък за титлата в полутежка категория в Absolute Championship Akhmat – ACA. Двамата ще се срещнат в главния двубой на събитието ACA 137, което ще се проведе на 6 март в Краснодар, Русия.

Магомедов има баланс от 10 победи от 10 срещи в своята професионална ММА кариера. Половината от тях (5) той е спечелил преди финалния гонг (4 с нокаут и 1 след събмишън). 26-годишният дагестански боец стартира при професионалистите през 2017 година като премина през няколко руски и най-известната китайска ММА верига – WLF – W.A.R.S. От 2019-а насам Магомедов е част от втората най-популярна световна верига за смесени бойни изкуства – ACA. За този период от по-малко от 3 години, боецът спечели 6 битки и се качи на върха при полутежките. За последно Муслим Магомедов защити шампионския си пояс през миналия юли, нокаутирайки Евгений Егембердиев на събитието ACA 126.

Григор Матевосян е с баланс от 8 успеха и 2 поражения в ММА. Цели 5 срещи той е спечелил преди финалния гонг (4 с нокаут и 1 след събмишън). Роденият в Сочи боец не помни с добро началото при професионалистите, след като допусна 2 поредни поражения – през 2016 и 2017 година. От тогава насам обаче Матевосян впечатлява с 8 поредни победи. Той е част от Absolute Championship Akhmat – ACA от 2020 година. За този период от по-малко от 2 години, Матевосян спечели три двубоя. В последния си и единствен сблъсък, състоял се през 2021 година, той победи Артур Астахов с решение на ACA 117.